NLdoet voor het Odensehuis Papendrecht

Op zaterdag 29 mei heeft het Odensehuis Papendrecht meegedaan aan NLdoet. Doel van de klus: het aanleggen van een schelpenpad in de beleeftuin.
Om 10 uur is een groep van zo’n 25 vrijwilligers bij elkaar gekomen om de klus te klaren. Onder het genot van koffie en zelfgebakken appeltaart heette Herman Nieuwstraten iedereen welkom en gaf instructies voor de werkzaamheden van die dag. Daarna ging iedereen aan de slag. Er werd onkruid gewied, zowel in de tuin als tussen de tegels rondom de tuin, plantjes gepoot en een schelpenpad aangelegd. Er waren vrijwilligers die zich via NLdoet hadden aangemeld, gastheren en -vrouwen van het Odensehuis en ook buurtgenoten die gezellig een praatje kwamen maken en ook hun handen uit de mouwen staken. Ook hebben enkele vrijwilligers vandaag de binnenboel van het Odensehuis opgefrist. Voor de lunch werden er broodjes geserveerd. Na het afronden van de werkzaamheden werd iedereen bedankt en kregen de vrijwilligers een kleine attentie. Het Odensehuis Papendrecht heeft nu door deze actie een schitterende beleeftuin gekregen en we hopen daar met de bezoekers en de mantelzorgers veel plezier aan te beleven.
De eerste opbrengst van de beleeftuin hopen we maandag al te kunnen oogsten, namelijk enkele al eerder gepote kruiden. Ook een mooi resultaat!
Iedereen die heeft meegeholpen nogmaals bedankt namens het Odensehuis Papendrecht!