Kerstviering in het Odensehuis

Maandag 23 december is voor de eerste keer kerstfeest gevierd in het Odensehuis.
Al vroeg stonden de tafels al gedekt klaar en waren de gastvrouwen/heren druk in de weer met de laatste boodschappen en het zetten van koffie en thee.
Rond 10.00 uur kwamen de eerste bezoekers het feestelijk versierde Odensehuis binnen. Onder het genot van koffie/thee en overheerlijke banketstaaf vonden gezellige gesprekken plaats.
Daarna was het tijd voor de eerste echte Odensehuis Papendrecht Kerst-pubquiz. In 4 groepen werden de vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd. Er kwamen veel herinneringen van vroeger naar boven en kerstliederen werden uit volle borst meegezongen.
Fanatiek over de uitslag, zelfs bij het tellen van de punten werd er de de 4 groepen strijd gevoerd.

Daarna zocht iedereen een plekje aan de gezellig gedekte tafels en luisterde naar een kort woord van onze voorzitter Piet Bezemer.
Na het pastinaak-soepje was er een lopend buffet. Veel gastvrouwen/heren hadden thuis al een overheerlijk gerecht klaargemaakt wat alle gasten zich lieten smaken.
Nagenietend van al het lekkers nam Frans Bouter, mantelzorger, ons mee in de tijd en vertelde het Kerstverhaal. Het was muisstil en iedereen genoot zichtbaar.
Nog een laatste kopje koffie/thee en ijsdessert en daarna ging iedereen moe en voldaan naar huis.
Wat was het bijzonder om met elkaar, bezoekers, mantelzorgers, en alle vrijwilligers, dit eerste kerstfeest in het Odensehuis Papendrecht te mogen vieren.


Dank aan onze sponsoren: bakkerij Uljee, groeten- en fruithandel Van Os en Dirk Alblasserdam.